X
W ramach naszego serwisu internetowego stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach statystycznych. W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. ZAMKNIJ

3 rok - nabór 2018/2019

W oparciu o nowe orzecznictwo PKA, w roku akademickim 20/21 niemożliwe będzie zaliczenie praktyk na podstawie zatrudnienia. Zaliczenie praktyk odbędzie się tylko i wyłącznie na podstawie wypełnionych DZIENNIKÓW PRAKTYK.

Praktyki mogą być realizowane w dowolnym, wybranym przez Państwa momencie, z wyprzedzeniem umożliwiającym ich realizację. Zaliczenie praktyk przewidziane jest na koniec VI semestru.


INFORMACJE DOTYCZĄCE PRAKTYK ZAWODOWYCH - 320 godzin

Rok akademicki Praktyka zawodowa Realizacja Zaliczenie Termin złożenia dziennika praktyk
18/19 - - - -
19/20 przesunięte - przesunięte -
20/21 1. Wstępna praktyka w szpitalu - 30 godzin
2. Praktyka z technologii potraw - 30 godzin
3. Praktyka w dziale żywienia szpitala - 60 godzin
4. Praktyka w poradni dietetycznej - 60 godzin
1.  II, III, IV, V semestr
2.  II, III, IV, V semestr
3.  II, III, IV, V semestr
4.  II, III, IV, V semestr
V semstr Termin do 31.01.2021
20/21 1. Praktyka w domu pomocy spolecznej - 60 godzin
2. Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych - 60 godzin
3. Praktyka w zakresie żywienia:
a)  niemowląt - 30 godzin
b) dzieci starszych - 30 godzin
1.         V, VI semestr
2.         V, VI semestr
3.a)     V, VI semestr
3.b)     V, VI semestr
VI semstr Termin do 09.05.2021

 

Merytoryczny Opiekun Praktyk - dr Dominik Wawrzyńczak

 

W celu uzyskania zaliczenia Praktyk zawodowych na 2 roku studiów student jest zobowiązany do złożenia kompletu dokumentów, na który składają się 3 lub 4 dzienniki praktyk wraz z portfolio do każdego dziennika z zakresu:

  1. Wstępnej praktyki w szpitalu
  2. Praktyki z technologii potraw
  3. Praktyki w dziale żywienia szpitala oraz w poradni dietetycznej

W celu uzyskania zaliczenia Praktyk zawodowych na 3 roku studiów student jest zobowiązany do złożenia kompletu dokumentów, na który składają się 3 lub 4 dzienniki praktyk wraz z portfolio do każdego dziennika z zakresu:

  1. Praktyki w Domu Pomocy Społecznej
  2. Praktyki w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych
  3. Praktyki w zakresie żywienia niemowląt oraz dzieci starszych

UWAGA! Przed wydrukiem i wypełnieniem dzienników praktyk zapoznaj się z zasadami prowadzenia dokumentacji z praktyk zawartych w treści dokumentu: Informacje o praktykach.


Plan i ramowy program praktyk zawodowych

Plan i ramowy program praktyk zawodowych
 

Dziennik praktyk zawodowych

część I Dziennika II rok:

Strona tytułowa w zależności od miejsca realizacji praktyk:

  Wstępna praktyka w szpitalu
  Praktyka z technologii potraw
  Dział żywienia szpitala
  Poradnia dietetyczna

 

część I Dziennika III rok:

Strona tytułowa w zależności od miejsca realizacji praktyk:

Dom Pomocy Społecznej
Poradnia chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych
Praktyka w zakresie żywienia niemowląt
Praktyka w zakresie żywienia dzieci starszych
 

część II Dziennika:   Harmonogram praktyk

część III Dziennika: Karta przebiegu praktyk

Część IV Dziennika: Opinia i ocena zakładowego opiekuna praktyk

część V Dziennika:   Sprawozdanie z praktyki

część VI Dziennika Opinia i ocena merytorycznego opiekuna praktyk przeniesiona praktyka z roku 2 (sem IV) na rok 3 (sem.V)

część VI Dziennika: Opinia i ocena merytorycznego opiekuna praktyk (dotyczy praktyki z roku 3 (sem VI))


Pozostałe dokumenty

 Skierowanie na praktykę
 
Książeczka SANEPID oraz orzeczenie lekarza medycyny
  Skierowanie na badania do SANEPID-u
  Zaświadczenie Medycyna pracy