X
W ramach naszego serwisu internetowego stosujemy pliki cookies. Używamy cookies, żeby zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z witryny i dostosować ją tak, aby korzystanie z niej było dla nich przyjemniejsze i ciekawsze. Stosujemy cookies także w celach statystycznych. W każdej chwili mogą Państwo zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. ZAMKNIJ

I stopnia - Poradnictwo Dietetyczne i Żywienie Zbiorowe

Specjalność: Poradnictwo dietetyczne i żywienie zbiorowe

Absolwent specjalności poradnictwo dietetyczne i żywienie zbiorowe będzie mógł podjąć się rozwiązywania szczegółowych problemów obejmujących:

  • Udzielanie porad żywieniowych, w tym również w obszarze chorób żywieniowo zależnych.
  • Kontrolowanie jakości produktów żywnościowych oraz potraw, warunków ich wytwarzania  oraz dystrybucji zgodnie z zasadami systemu HACCP.
  • Ocenę i zastosowanie różnych technologii przetwarzania żywności, w tym technologii gastronomicznych.
  • Zarządzanie personelem zakładów żywienia zbiorowego, prowadzenie działań marketingowych i menadżerskich w tym obszarze.
  • Ocenę funkcjonowania rynku żywnościowo-żywieniowego w Polsce.